η θεατρική μηχανή
παραστάσεις
εραστάς του θεάτρου
Νέα & Ανακοινώσεις
τι έγραψε ο τύπος
επικοινωνία
 
Ραντεβού στα Τυφλά

Πίτερ Σάφερ | Θεατρική Παράσταση

Έξυπνη σάτιρα του καθωσπρεπισμού από τον συγγραφέα των «Αμαντέους» και «Έκβους», με τη δράση να εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Λίγα λόγια για το έργο…
Στο σπίτι του ανερχόμενου γλύπτη Μπρίνζλεϋ Μίλλερ, όλα μοιάζουν έτοιμα για το επερχόμενο πάρτι, με προσκεκλημένους τη μητέρα της κακομαθημένης μνηστής του, Κάρολ και μιας Γερμανίδας πολυεκατομμυριούχου που θέλει ν’ αγοράσει έργα του Μπρίνζλεϋ. Κι εκεί που μπαίνει και η τελευταία «παράνομη» διακοσμητική πινελιά στους χώρους υποδοχής –ο Μπρίνζλεϋ και η Κάρολ έχουν «δανειστεί» την επίπλωση της γειτόνισσάς τους, χωρίς την άδειά της- κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Μια διακοπή ρεύματος! Κι όσο οι ένοικοι ψάχνουν απεγνωσμένα κεριά, σπίρτα και λαμπάδες, ξεκινούν όλα… Ερωμένες, απρόσκλητοι επισκέπτες, παρεξηγήσεις, λάθος εκτιμήσεις και κωμικοτραγικά ευτράπελα θα οδηγήσουν στη σύνθεση της ευχάριστης αλλά και απρόβλεπτης εξέλιξης της βραδιάς…
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…
Ο Πήτερ Σάφερ είναι Άγγλος θεατρικός συγγραφέας. Πολλά έργα του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ. Ο Πήτερ Σάφερ αρχίζει να γράφει από τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Γίνεται ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός με το έργο του "Άσκηση Πέντε Δακτύλων". Στην Ελλάδα πολλά του έργα αγαπήθηκαν και είδαν τα φώτα της σκηνής. "Το Δημόσιο Μάτι και το Ιδιωτικό Αυτί", "Η Μαύρη Κωμωδία", "Αμαντέους", "Έκβους". Τα δύο τελευταία τα απολαύσαμε και στον κινηματογράφο καθώς επίσης και "Το Βασιλικό Κυνήγι τού Ήλιου".

Η Ταυτότητα της Παράστασης
Συντελεστές
Μετάφραση - Διασκευή - Σκηνοθεσία Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Σκηνικά – Κοστούμια Αντιγόνη Τσαφή
Διεύθυνση Σκηνής Νίνα Σαββίδου
Οδ. Σκηνής – Φροντίστρια Μαρία Βερασδάνη
Μακιγιάζ Βιβή Θεοδωρίδου
Αφίσα-Πρόγραμμα Κατερίνα Κελέσογλου
Ήχος – Φώτα Παύλος Ξανθόπουλος
Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Μπρίνζλεϊ Μίλλερ Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Κάρολ Μέλκετ Κωνσταντίνα Κατσάνη
Δεσποινίς Φέρνιβαλ Μαρία Μπουγά
Χήρα Συνταγματάρχου Μέλκετ Βάσω Τσιπτσέ
Χάριετ Κόλλινς Βιβή Θεοδωρίδου
Πέτρα Σούπαντζιχ Κατερίνα Αβριωνίδου
Κλέα Μυρτώ Κωνσταντινίδου
Γραμματέας της Φρ. Μπαμπέργκερ Μαρία Βερασδάνη
Φράου Χίλντα Μπαμπέργκερ Δώρα Βαβαλέσκου

Share on Facebook
 
a mediamax production