η θεατρική μηχανή
παραστάσεις
εραστάς του θεάτρου
Νέα & Ανακοινώσεις
τι έγραψε ο τύπος
επικοινωνία
 
ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

Χρύσα Σπηλιώτη | Θεατρική Παράσταση

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;
Το έργο αυτό έχει στον τίτλο του τη λέξη ανακάλυψη. Μια συνεχής ανακάλυψη λοιπόν, η οποία δεν τελειώνει! Συνεχώς ανακαλύπτω.. Τη Λίζα, την Καίτη, τη Δώρα, εμένα.. Χαρακτήρες να ξεδιπλώνονται συνεχώς μπροστά στα μάτια μας.. συμπεριφορές, αντιδράσεις, ψάξιμο. Η Καίτη συνεσταλμένη, αδέξια, ονειροπόλα! Δυναμική, εκδικητική, υπολογίσιμη αντίπαλος! Ζει μια ζωή που νιώθει ότι πάντα περιορίζεται από κάτι. Όμως η ζωή αργά ή γρήγορα σου φανερώνει το ποιος πραγματικά είσαι. Γιατί όλα περνάνε κι ο καθένας βρίσκει τον τρόπο του να χαίρεται.
Κωνσταντίνα Κατσάνη
«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»; Τί συμβολίζει άραγε η Αμερική; Ίσως είναι το σύμβολο της δύναμης, της ανέλιξης και την επιτυχίας. Ζώντας στον κόσμο του ανταγωνισμού και του «φαίνεσθαι» ξεχνάμε συχνά να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα που βρίσκονται βαθιά στην ρίζα της ψυχής μας: Το πάθος, τη χαρά, τον έρωτα, την λύπη και πάνω απΆ όλα τον μεγάλο θριαμβευτή που τελικά καταφέρνει και νικάει τα πάντα: την αγάπη! Με απλότητα, τρυφερότητα και βαθύ νοιάξιμο η Χρύσα Σπηλιώτη μας ξαναθυμίζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξής μας. Καλό μας ταξίδι λοιπόν στην αναζήτηση που οδηγεί στην συνάντηση με το μεγαλείο του ανθρώπου που παραμενει θνητός αλλά μαθαίνει να απολαμβάνει το δώρο της ζωής.
Θεοδώρα Βαβαλέσκου
Σημείωμα του σκηνοθέτη
Η «Αμερική» για όλους εμάς που σκύψαμε πάνω από αυτό το υπέροχο κείμενο της Χρύσας Σπηλιώτη αποτέλεσε ένα ταξίδι στην άσκηση, την εξάσκηση, τον πειραματισμό, την αναζήτηση και βέβαια, την ανακάλυψη. Ξοδέψαμε χρόνο, για να γνωρίσουμε τα συναισθήματα που ποικίλα πολιορκούν τις συνειδήσεις μας. Για να νιώσουμε τις λέξεις που ξεστομίζουμε αβίαστα. Για να αφεθεί το σώμα ώστε να υποταχθεί στις ηλικιακές μεταβολές. Μια άσκηση για δύο γυναίκες ηθοποιούς που μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες, θα πρέπει να συμπυκνώσουν τον χρόνο της ζωής τους από την προσχολική ηλικία μέχρι και τα γεράματά τους. Να ανασκαλέψουν το «χθες», να υπογραμμίσουν το «τώρα» και να φανταστούν το «αύριο»! Ο Πόθος συντροφεύει με την Ζήλια, το Μίσος με την Εκδίκηση, η Φιλοδοξία με την Σύμβαση... κι η Αγάπη; Πού και πώς κολλάει με όλα αυτά; Πόσο απέχει η Ευτυχία από την Δυστυχία;
Χρήστος Π. Τσίρκας
Η Ταυτότητα της Παράστασης
Συντελεστές
Κείμενο: Σπηλιώτη Χρύσα
Σκηνοθεσία: Τσίρκας Π. Χρήστος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπουγά Μαρία
Φωτισμοί: Κυριακίδης Ευθύμης
Κίνηση: Σαχινίδου Κωνσταντίνα – Βρεττά Κορίνα
Φωτογραφίες - video: Τσομπανόπουλος Απόστολος
Οδηγός σκηνής: Μπουγά Μαρία
Φροντίστριες: Τσανουσίδου Αναστασία, Τσίρμπα Κατερίνα
Μουσική Επιμέλεια: Τσίρκας Π. Χρήστος
Αφίσα – Πρόγραμμα: Κελέσογλου Κατερίνα
Hair styling: Μαρκουλή Αικατερίνη
Παραγωγή: Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
Διανομή (Με σειρά εμφάνισης): Βαβαλέσκου Θεοδώρα, Κατσάνη Κωνσταντίνα

Share on Facebook
 
a mediamax production