η θεατρική μηχανή
παραστάσεις
εραστάς του θεάτρου
Νέα & Ανακοινώσεις
τι έγραψε ο τύπος
επικοινωνία
 
Μονόλογοι απΆ τη Γάζα

Συλλογικό | Θεατρική Παράσταση

Το Εφηβικό Τμήμα της Θεατρικής Μηχανής παρουσιάζει το συλλογικό έργο: «Μονόλογοι απΆ τη Γάζα», στο Δημοτικό Ωδείο (Αίθουσα Γ. Παπαϊωάννου), το Σάββατο 14/5/2011, στις 9.00μ.μ.
"....τα όνειρα, η ασφάλεια, η ελπίδα και το μέλλον είναι λέξεις που χάνουν το νόημά τους σε μια πόλη που σκοτώνει και το παραμικρό όνειρο..."(¶νας μαθητής 15 χρονών, από τη Γάζα).
"...θα ήθελα να ζω σε μια δημοκρατική κοινωνία, με νόμους, με ειρήνη και με είκοσι κινηματογράφους, για να πηγαίνω να βλέπω ταινίες, να πετάω με τη φαντασία μου και να ονειρεύομαι..." (Ραουάντ μαθήτρια 13 χρονών, από τη Γάζα).
Από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου, νέοι και νέες 13-17 ετών στη Γάζα της Παλαιστίνης επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 2008. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ, της Δραματοθεραπείας και των Αφηγήσεων-Παραμυθιών.
Οι Μονόλογοι των μαθητών από τη Γάζα μεταφράστηκαν στα ελληνικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καβάλας το Σάββατο 14/5/2011, στις 9.00μ.μ..
Η παρουσίαση των μονολόγων θα γίνει από μαθητές, νέους ηθοποιούς της Θεατρικής Μηχανής. Η εκδήλωση ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη, εθελοντική προσφορά και εργασία και η είσοδος κοστίζει 5¤.
Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν εξΆ ολοκλήρου στην Παιδόπολη Καβάλας «Αγ. Γεώργιος».
Η Ταυτότητα της Παράστασης:
Συντελεστές
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
Επιμέλεια Σκηνογραφίας: Αντιγόνη Τσαφή
Μουσική: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Παίζουν οι μαθητές:
Δήμητρα Κουλαξίζη
Κατερίνα Φλωρέντζη
Δήμητρα Βογιατζόγλου
Χριστίνα Μίσιου
Λαμπρινή Μίγγου
Νίκος Παρασχίδης
Τόλης Ατζεμιδάκης
Ανδρέας Σιαφάκας
Γεράσιμος Γιοβανάκης
Φοίβος Τσελεκτσίδης – Σωτηριάδης

Share on Facebook
 
a mediamax production