η θεατρική μηχανή
παραστάσεις
εραστάς του θεάτρου
Νέα & Ανακοινώσεις
τι έγραψε ο τύπος
επικοινωνία
 
Νεκρός Ξανά…

William Mastrosimone | Θεατρική Παράσταση

Το εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Μηχανής παρουσιάζει το έργο του William Mastrosimone, «Νεκρός Ξανά…». Βασίζεται στο κοινωνικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα William Mastrosimone, με τίτλο “Bang, Bang You're Dead”.

Τα βλαστάρια της Θεατρικής Μηχανής ετοιμάζουν την επάνοδο τους στο σανίδι, προβάροντας από το Γενάρη στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», πάνω στο βραβευμένο με “Daytime Emmy Award” κοινωνικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα William Mastrosimone, με τίτλο “Bang, Bang You're Dead”. Τα «Θεατρικά Μηχανάκια» επέλεξαν για την παράσταση τους τον ελληνικό τίτλο «Νεκρός Ξανά» και μάλιστα συνεργάστηκαν από κοινού για την μετάφραση του κειμένου από τα αγγλικά στα ελληνικά. (Θυμίζουμε πως το εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Μηχανής εδώ και πέντε χρόνια παρακολουθεί μαθήματα εξάμηνης διάρκειας ανά έτος με το ένα τρίμηνο να είναι αφιερωμένο στο θεωρητικό μέρος (μέθοδος Στανισλάφσκι, παντομίμα, αυτοσχεδιασμός κ.α.) και το άλλο τρίμηνο στο πρακτικό μέρος μέσα από το ανέβασμα μιας παράστασης.).

Το έργο του Mastrosimone, βασίζεται σε ένα αληθινό συμβάν που έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1998. Ουσιαστικά πρόκειται για το μακελειό που προκάλεσε ένας έφηβος μαθητής ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο γονείς του, αλλά και πέντε συμμαθητές του. Ο συγγραφέας τοποθετεί τον νεαρό μακελάρη σε μια φυλακή, μαζί με τα φαντάσματα αυτών που σκότωσε τα οποία τον ρωτούν γιατί έστρεψε το όπλο απάνω τους και αφαίρεσε τη ζωή τους. Πέραν αυτού όμως τα ερωτήματα επεκτείνονται και φωτίζουν το γιατί ένα νέο παιδί προέβη σε μια αποτρόπαιη ενέργεια, τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε μια τόσο φρικτή πράξη και ποιες καταστάσεις οικογενειακές, κοινωνικές και άλλες του όπλισαν το χέρι, δείχνοντας πως τίποτε δεν είναι τόσο απλό και τίποτε δεν είναι όπως δείχνει…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Αντιγόνη Τσαφή
ΗΧΟΣ Παύλος Ξανθόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ Νίκος Σπυρέλης
ΑΦΙΣΑ Κατερίνα Κελέσογλου

ΠΑΙΖΟΥΝ

ΑΛΕΞΗΣ Δημήτρης Κουκιάς
ΜΙΧΑΛΗΣ Ανέστης Μορφίδης
ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κατερίνα Φλωρέντζη
ΜΑΤΟΥΛΑ Σοφία Εμμανουηλίδου.
ΤΖΕΝΗ Αναστασία Τσανουσίδου
ΕΜΙΛΥ Δήμητρα Κουλαξίζη

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ (ηχογραφημένα)

Ελευθερία Τσαρτσάρη, Άγγελος Τσανάκας, Βιβή Θεοδωρίδου, Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης, Αντιγόνη Τσαφή, Παντελής Ασλανίδης.

Σημειώνεται ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας (τιμή εισιτηρίου 5€)

Share on Facebook
 
a mediamax production