η θεατρική μηχανή
παραστάσεις
εραστάς του θεάτρου
Νέα & Ανακοινώσεις
τι έγραψε ο τύπος
επικοινωνία
 
Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία

Ρόμπερτ Φίσερ | Θεατρική Παράσταση

«Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία» Δευτέρα 1η Ιουλίου, στον Ζέφυρο, στις 9.00μμ

Το Εφηβικό Εργαστήρι της Θεατρικής Μηχανής παρουσιάζει: «Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία» του Ρόμπερτ Φίσερ.
«Μια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες. Πολεμούσε, εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί...»
Ένα θεατρικό έργο γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους• μια απάντηση κα μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας. Μιλώντας για τις «σκουριασμένες πανοπλίες» μας που (νομίζουμε πως) μας προφυλάσσουν από τον πόνο τον οποίο μας προξενούν οι άλλοι, ο Ρόμπερτ Φίσερ δμιουργεί μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σαυτόν». Γεμάτος χιούμορ, Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία μας καλεί να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε βαθιά και να γελάσουμε.
Η σκουριασμένη πανοπλία είναι ασφαλώς ο φόβος μας του πόνου, η άρνηση να αγαπήσουμε, να δοθούμε, να δεθούμε, είναι οι προσπάθειές μας να κρατηθούμε μακριά απ ό,τι νομίζουμε πως θα μας πληγώσει, η απόφαση να συμπιέσουμε αισθήματα, να αποφύγουμε σχέσεις, λησμονώντας ότι η ζωή είναι όλα αυτά κι άλλα ακόμη, πολύτιμα και μοναδικά, είναι και ευτυχία, είναι και γέλιο συντροφικό, και συμμετοχή, είναι και «ο ίλιγγος και η μαγεία τού να βλέπεις, ν ακούς και να αισθάνεσαι γύρω σου...».
«Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία», μας λέει ο Ρόμπερτ Φίσερ, μας καλεί να γνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε, να ελευθερωθούμε, να γελάσουμε πλατιά, ανοιχτόκαρδα.
Ότι το γέλιο κυριαρχεί σε όλο το έργο, το φίνο και ασύλληπτο χιούμορ, η ευφορία και η καθαρότητα του λόγου, το απρόβλεπτο, το ανατρεπτικό, ο θεατής θα το διαπιστώσει από την πρώτη ατάκα. Όπως θα εκτιμήσει και τη μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.
Θεατροποίηση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης
Παίζουν
Δήμητρα Κουλαξίζη
Δημήτρης Κουκιάς
Κατερίνα Φλωρέντζη
Ανδρέας Σωτηρίου
Παναγιώτης Αποστολίδης
Νεφέλη Λαδά
Αναστασία Τσανουσίδου
Σοφία Εμμανουηλίδου
Κυριάκος Κουκιάς
και ο μικρός, Μάριος – Ευτύχιος Ντουμπουρίδης

Δευτέρα 1η Ιουλίου, στον Ζέφυρο, στις 9.00μμ

Share on Facebook
 
a mediamax production