η θεατρική μηχανή
παραστάσεις
εραστάς του θεάτρου
Νέα & Ανακοινώσεις
τι έγραψε ο τύπος
επικοινωνία
 
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου για το "Αγαπητέ Θεέ"
Από τα βάθη της ψυχής μας, όλα τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας ,ευχαριστούμε τη Θεατρική Μηχανή και όλους όσους συμμετείχαν στην παράσταση «Αγαπητέ Θεέ….»

Ευχαριστούμε πάνω από όλα το Δημήτρη Ντουμπουρίδη ,ο οποίος ετοίμασε ένα εξαιρετικό έργο και μας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Ευχαριστούμε τους μικρούς ηθοποιούς οι όποιοι μας υπενθύμισαν πως οι νέοι έχουν ακόμα πολλές ευαισθησίες. Η ανιδιοτελή προσφορά τους προς το σύλλογο μας θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας. Η αυτοδιάθεση τους ,στο να προσφέρουν τα έσοδα της παράστασης σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο δείχνει πως ορισμένες αξίες δεν έχουν χαθεί ακόμα από την ανθρώπινη κοινωνία.

Ήμασταν τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε την εξαίρετη αυτή θεατρική παράσταση. Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι παραστάσεις και σε άλλες πόλεις του νομού μας , ώστε να έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν όλο και περισσότεροι θεατές με τα μηνύματα του καταπληκτικού αυτού έργου.Καλή Ανάσταση σε όλουςΤο ΔΣ του συλλόγου


14/04/2009
Αγαπητέ Θεέ: 15 παιδιά πρόσφεραν δάνειο ζωής
15 παιδιά πρόσφεραν δάνειο ζωής
Παράσταση συνοδευόμενη από χαρτομάντιλα

Αγαπητέ Θεέ (όποιος κι αν είσαι)…δε θυμάμαι ποτέ να έκλαψα σε θεατρική παράσταση, πλην εκείνης που παρακολούθησα το βράδυ της Παρασκευής στο αμφιθέατρο της νομαρχίας. Αγαπητέ Θεέ (όποιος κι αν είσαι)…σπανίως έχω την ευκαιρία να νιώσω στην καθημερινότητά μου πραγματικά άνθρωπος, ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη κάποιες στιγμές ανθρωπισμού, όπως εκείνες που μου πρόσφεραν με ανώδυνο τρόπο 15 παιδιά. Αγαπητέ Θεέ (όποιος κι αν είσαι)… κάπως έτσι αντιμετώπιζα τη ζωή, προσπαθώντας να καταλήξω εάν είναι περίεργο δώρο ή δάνειο που χρήζει αξιοποίησης. Αγαπητέ Θεέ (όποιος κι αν είσαι)… φρόντισε να υπάρχουν πάντα ανήσυχα εφηβικά πνεύματα που θα προσφέρουν και ακόμη πιο ανήσυχοι εκπαιδευτικοί που θα δουλεύουν φιλότιμα για το μεράκι τους.
«Αγαπητέ Θεέ (όποιος κι αν είσαι)… θα προσπαθήσω να εξηγήσω στους πάντες ότι η ζωή είναι ένα περίεργο δώρο. Στην αρχή, το υπερεκτιμάμε αυτό το δώρο: πιστεύουμε ότι αποκτήσαμε την αιώνια ζωή. Μετά το υποτιμάμε, το βρίσκουμε χάλια, πολύ μικρό, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να το πετάξουμε. Στο τέλος, καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν δώρο, αλλά δάνειο. Και τότε, προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε». Αγαπητέ Θεέ (όποιος κι αν είσαι)… εάν τελικά καταφέρουμε να αντιληφθούμε το μεγαλείο της ζωής, εάν τελικά την αξιολογήσουμε και την «κοστολογήσουμε» όπως ακριβώς της αξίζει, τότε σίγουρα όλοι θα γίνουμε καλύτεροι.
Σ’ αυτά τα συμπεράσματα μας οδήγησαν εντελώς αιφνίδια οι μαθητές του εφηβικού εργαστηρίου της Θεατρικής Μηχανής, που επί τρία βράδια υποδέχθηκαν τους καβαλιώτες στη σκηνή του αμφιθεάτρου. Εκεί όπου συναντήσαμε κι εμείς τον 10χρονο καρκινοπαθή Όσκαρ, την εθελόντρια θεία Ροζ πρώην παλαίστρια(;) τη «σύζυγο» Πέγκυ Μπλου, τους γονείς που εισέπραξαν το μίσος γιατί απλά θα έμεναν πίσω να πεθάνουν αργότερα.
Βράδυ Παρασκευής, στην ολοκλήρωση μιας δύσκολης εβδομάδας γεμάτης ανούσια ρεπορτάζ και στο κλείσιμο μιας ακόμη πιο κουραστικής ημέρας, σημαδεμένης από άκρως ανούσιο πολιτικό ρεπορτάζ. Βράδυ Παρασκευής και πατήσαμε φρένο στην συνηθισμένη κεκτημένη ταχύτητα, προκειμένου να διερευνήσουμε αν έπιασαν τόπο τα μαθήματα που παραδίδονται στο εφηβικό εργαστήρι από το Δημήτρη Ντουμπουρίδη. Για τον οποίον το τελευταίο διάστημα ομολογουμένως ανησυχούσαμε, αφού τον παρακολουθούσαμε να μας λέει ακατάληπτα λόγια. Βράδυ Παρασκευής κι όλα ερμηνεύθηκαν. Απλά, όμορφα, συγκινητικά κι άκρως ενθαρρυντικά. Αφού ανακαλύψαμε ότι αυτή η πόλη, όσο κι αν ψυχορραγεί στους υπόλοιπους τομείς της ζωής της, πάντα θα «παράγει» ταλέντα, τα οποία μπορούν να ξεδιπλωθούν πάνω στο θεατρικό σανίδι.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ…

Κάπου εδώ θα μου επιτρέψετε κι εμένα να στείλω ένα γράμμα, όχι στο θεό (όποιος κι αν είναι αυτός), αλλά στο φίλο μου. Εσείς είστε ελεύθεροι να το διαβάσετε κι ίσως έτσι καταλάβετε. Αν μάλιστα παρακολουθήσατε την παράσταση «Αγαπητέ Θεέ…» θα καταλάβετε σίγουρα, αν όχι θα αντιληφθείτε πως και πάλι σε λάθος υποπέσατε.
«Αγαπητέ Δημήτρη, σιγά να μην πιστέψω ότι μόνο τα παιδιά ήταν εκείνα που επέλεξαν το έργο του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ. Σιγά να μην πιστέψω ότι δεν είχες κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού σου, όταν τα καλούσες να διαλέξουν μέσα από τον κατάλογο των έργων που τους παρουσίασες. Για να σου πω όμως την αλήθεια, καλώς καμωμένα όλα και κυριότερα οι επιλογές.
Αγαπητέ Δημήτρη, σε πληροφορώ ότι ωρίμασες. Εννέα χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία και το βράδυ της Παρασκευής είδα το δάσκαλο. Όχι εκείνον που βγάζει απλά το μεροκάματο στις διδακτικές ώρες, αλλά εκείνον που νοεί την εκπαίδευση ως ένα γενικό και σφαιρικό κεφάλαιο για τα παιδιά.
Αγαπητέ Δημήτρη, μπορεί να μου σύστησες να πάρω μαζί μου χαρτομάντιλα, αλλά εγώ δεν το έκανα. Θα αντέξω, είπα. Θα τα καταφέρω, είπα. Τόσα και τόσα έχω δει κι έχω νιώσει, θα με ζορίσει μια παράσταση εμένα; Ε, λοιπόν, δεν την άντεξα. Εντελώς αιφνιδιαστικά, λίγο πριν το τέλος, έσπασα. Μετά θυμήθηκα μια πρόταση που είχα διαβάσει στο έντυπο της παράστασης κι έλεγε: Δεν είναι μεμπτό να δακρύσει και να πονέσει κανείς για τον άλλον, αυτό είναι μέσα στις αρετές του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν επέτρεψα στον εαυτό μου την πολυτέλεια να νιώσει άνθρωπος, να πονέσει για το συνάνθρωπο και κυρίως να κλάψει.
Αγαπητέ Δημήτρη, ήταν πολύ έξυπνη η επιλογή σου να ανεβάσεις 15 παιδιά πάνω στη σκηνή και να αναθέσεις τη διαδοχική ερμηνεία των ρόλων σε όλους. Αφού μ’ αυτό τον τρόπο κατάφερες όλα τους να κάνουν κτήμα τους και τον ψυχισμό του Όσκαρ, αλλά και τα συναισθήματα της θείας Ροζ. Έξυπνο ήταν το στήσιμο των παιδιών πάνω στο σανίδι και η συνεχής κίνηση που τους επέβαλες, αφού έτσι κι εκείνα ήταν συνεχώς σε εγρήγορση και η προσοχή των θεατών δεν απειλούνταν από κάτι άλλο (πλην των συνηθισμένων ηλιθίων στους οποίους οφείλουμε και πάλι να το συλλαβίσουμε ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΘΕΑΤΡΟ)!
Αγαπητέ Δημήτρη, δεν θα σου το πω εγώ, αφού εσύ δουλεύεις μαζί τους και σίγουρα τα έχεις εντοπίσει ήδη. Στο εφηβικό σου εργαστήρι έχεις ταλεντάκια. Φιντανάκια που αν το πιστέψουν και θελήσουν μπορούν να δώσουν πολλά. Όπως ξέρεις κι εσύ πολύ καλά, ότι ένα μάτι που παρακολουθεί συνεχώς, έστω κι αν κάθεται στην πλατεία, έχει την ευκαιρία να εντοπίζει τους πεφωτισμένους. Διακρίσεις δε θα κάνω και το γνωρίζεις. Απλά θα σου πω ότι το καλύτερο το κράτησες για το τέλος κι είμαι σίγουρη ότι εσύ θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ…
Χωράει μια ολόκληρη ζωή σε δώδεκα ημέρες; Χωράει μια ολόκληρη δεκαετία σε ένα 24ωρο; Μπορεί ένας δεκάχρονος καρκινοπαθής πιτσιρικάς να νιώσει ότι πεθαίνει πλήρης ημερών, επειδή μια εθελόντρια νοσηλεύτρια του έδειξε ένα τρόπο σκέψης ο οποίος τον βοήθησε ν’ αντέξει το επερχόμενος τέλος του; Ο Γάλλος συγγραφέας του έργου κατάφερε να κλείσει όλα αυτά μέσα στις γραμμές του και το εφηβικό εργαστήρι κατάφερε να τα συμπυκνώσει μέσα στη χρονική διάρκεια της παραγωγής του.
Ζωή και θάνατος, νιάτα και γηρατειά, αισιοδοξία και ψυχική αντοχή, ανθρωπιά και συμπόνια, πόνος και περηφάνια, δάκρια κι αξιοπρέπεια, καημός και καρτερικότητα, πίστη και χαρά. Όλα απαραίτητα συστατικά για τους ανθρώπους. Κάποια έντονα βιωμένα, κάποια κρυμμένα στις γωνιές της ύπαρξής μας. 15 παιδιά επί σκηνής τα ενεργοποίησαν και γι’ αυτό τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ.
«Αγαπητέ Θεέ, με λένε Όσκαρ, είμαι δέκα χρονών, έχω βάλει φωτιά στη γάτα, στο σκύλο, στο σπίτι κι αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, γιατί μέχρι σήμερα λόγω του σχολείου δεν είχα χρόνο. Ε, δε θα μπορούσα να γράψω: Με φωνάζουν Γλόμπο, δε δείχνω παραπάνω από επτά, μένω στο νοσοκομείο λόγω του καρκίνου μου και δεν σου ’χω απευθύνει ποτέ το λόγο γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχεις…»

13/04/2009
ΒΟΥΛΑ ΘΑΣΙΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ (εφ. ΠΡΩΙΝΗ)

13/04/2009
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
"Αγαπητέ Θεέ...": Μια θεατρική παραγωγή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα


Χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Ντουμπουρίδης και οι συνεργάτες του, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται από τους έφηβους ηθοποιούς της Θεατρικής Μηχανής, ώστε να ενισχυθεί ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου

Ένα τριήμερο ερασιτεχνικού θεάτρου με χαρακτήρα φιλανθρωπικό προτείνει η Θεατρική Μηχανή Καβάλας μέσα από το ανέβασμα του έργου του Ερίκ - Εμμανουέλ Σμιτ με τίτλο "Αγαπητέ Θεέ...", από την Παρασκευή 10 ως την Κυριακή 12 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Οι οργανωτές της εν λόγω παράστασης, δηλαδή ο διευθυντής της Θεατρικής Μηχανής Δημήτρης Ντουμπουρίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου νομού Καβάλας Ζουμπούλης Μελετιάδης και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων νομού Καβάλας Αριστοτέλης Σάρρος, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώσουν σχετικά τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Η παράσταση που θα ανεβάσουν οι έφηβοι της Θεατρικής Μηχανής - τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου - σχετίζεται άλλωστε με το πολύ λεπτό ζήτημα των καρκινοπαθών και των όσων αυτοί αντιμετωπίζουν, αφού η υπόθεση του αφορά τον Όσκαρ. Ένα παιδί που πάσχει από καρκίνο, νοσηλεύεται τις μέρες των Χριστουγέννων σε ένα νοσοκομείο και γράφει ένα γράμμα στο Θεό, έπειτα από την παρακίνηση μιας νοσοκόμας. Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα που αγγίζει η παράσταση προκύπτει από το ότι ο Όσκαρ προέρχεται από οικογένεια άθεων και μέσα από αυτό το γράμμα έρχεται κοντά στο Θεό.

Σύμφωνα με τον κ. Ντουμπουρίδη, αυτή είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του εφηβικού εργαστηρίου της Θεατρικής Μηχανής και δεκαπέντε μέλη του θα μοιραστούν τους δυο ρόλους του έργου, συλλέγοντας τις πρώτες πολύτιμες εμπειρίες τους επί σκηνής.

Από την πλευρά του ο κ. Μελετιάδης αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά τη Θεατρική Μηχανή Καβάλας για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, μίλησε για τη δραστηριότητα του συλλόγου αναφορικά όχι μόνον με την ενίσχυση των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση μιας ασθένειας που από τη μία μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, αλλά από την άλλη μπορεί να καταπολεμηθεί ειδικά αν διαγνωστεί εγκαίρως. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος προγραμματίζει δυο εκδηλώσεις για τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, με αφορμή την εβδομάδα διάγνωσης δερματικού καρκίνου - από την Δευτέρα 11 ως και την Παρασκευή 15 Μαϊου - οι πολίτες θα μπορούν να εξετάζονται δωρεάν από δερματολόγους, ενώ στις 13 Μαϊου ημέρα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και μια διάλεξη αναφορικά με τον καρκίνο του δέρματος.

Τέλος, ο κ. Σάρρος, ανέφερε ότι το του Τοπικό Συμβούλιο Νέων έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης των σχολείων της περιοχής, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί και μαθητές να παρακολουθήσουν την παράσταση και ενημερώνουν διευθυντές σχολείων, 15μελή μαθητικά συμβούλια για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Αγγελος ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ

(angelos.kalogrias@gmail.com)


09/04/2009
Η Θεατρική Μηχανή παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή
Η Θεατρική Μηχανή παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή με τίτλο "Αγαπητέ Θεέ"

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

«Αγαπητέ Θεέ» είναι ο τίτλος της νέας παραγωγής που ανεβάζει η Θεατρική Μηχανή στις 10, 11 και 12 Απριλίου στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας. Πρόκειται για το έργο του Έρικ – Εμμανουέλ Σμιτ, για το οποίο μίλησε χθες σε συνέντευξη τύπου, ο Δημήτρης Ντουμπουρίδης.
Το έργο παρουσιάζει ένα δύσκολο θέμα και αφορά στον παιδικό καρκίνο. Μέσα από τη θεατρική παράσταση θα παρακολουθήσουμε την πορεία ενός δεκάχρονου αγοριού, του μικρού Όσκαρ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο, περνώντας εκεί τις μέρες των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, μια νοσηλεύτρια, η «θεία Ροζ» τον παρακινεί να γράψει ένα γράμμα στο Θεό. Ωστόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το παιδί προέρχεται από μια οικογένεια άθεων, όμως με την προτροπή της νοσοκόμας έρχεται στην αγάπη, στο φως, στην αλήθεια.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας, όπως επίσης και η παρουσία των μαθητών του εφηβικού εργαστηρίου που συμμετέχουν στην παράσταση.
Στους σκοπούς του συλλόγου, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας , κ. Μελετιάδης, τονίζοντας ότι το έργο αποτελεί μια πρόκληση για όλους. «Ο Σύλλογος δέχθηκε με χαρά την προσφορά της Θεατρικής Μηχανής» τόνισε ο κ. Μελετιάδης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουν να ενσωματώσουν στην κοινωνία τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, σε συνδιοργάνωση της Νομαρχίας Καβάλας.

www.kavalanet.gr
09/04/2009
Παιδί – Καρκίνος - Θεός
Εφηβική παράσταση με φιλανθρωπικές προεκτάσεις

Τα δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει αισίως φέτος η Θεατρική Μηχανή Καβάλας από το έτος ίδρυσής της και πλέον έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει στο κοινό παραστάσεις, ανεβασμένες από ιδιαίτερους ηθοποιούς. Για τους έφηβους – μαθητές του εργαστηρίου που πριν από δύο χρόνια δημιούργησε ο Δημήτρης Ντουμπουρίδης μιλούμε, οι οποίοι ετοίμασαν και θα μας παρουσιάσουν στις 10 – 11 – 12 Απριλίου μια παράσταση κατάθεση ψυχής.
«ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ…» ο τίτλος, Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ ο συγγραφέας, πέντε ευρώ η συμβολική τιμή εισόδου και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας. Ο λόγος απλός. Πρωταγωνιστής του έργου είναι ο 10χρονος Όσκαρ που πάσχει από την επάρατη νόσο, συμπρωταγωνίστρια είναι μια εθελόντρια νοσοκόμα και το βαθύτερο μήνυμα είναι η επίτευξη της εσωτερικής γαλήνης. Η προσέγγιση στην αγάπη, στην αλήθεια, στην ειρήνη.
Θέμα δύσκολο αναμφισβήτητα, αν όχι ταμπού ακόμη και σήμερα για τις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο που υπόσχεται να χαρίσει συγκίνηση στο κοινό, επιλέχθηκε από τους ίδιους τους έφηβους – μαθητές του εργαστηρίου μεταξύ αρκετών άλλων, του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Μάλιστα η επιρροή της θεματολογίας είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι εκπαιδευόμενοι ηθοποιοί στέκονται σιωπηλά και πειθήνια στις πρόβες. Προσεγγίζουν το έργο με ζεστασιά κι αγάπη, ερμηνεύοντας κυκλικά τους δύο βασικούς ρόλους της παράστασης. 15 νεαρά άτομα, τα μισά εκ των οποίων παρακολούθησαν και τα μαθήματα της περσινής περιόδου, ενώ τα υπόλοιπα μισά εντάχθηκαν φέτος στο δυναμικό του εργαστηρίου.
Για τρεις ημέρες λοιπόν, Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας και στις 9:00 το βράδυ θα περιμένουν όλους εμάς. Όχι μόνο για να μας αποκαλύψουν πως ένα 10χρονο παιδί αντιμετωπίζει το επικείμενο τέλος του που πλησιάζει, αλλά και για να μας δείξουν τη σημασία της στήριξης στον πλησίον. Εξάλλου ο οβολός μας θα διατεθεί σε ένα σύλλογο που αν μη τι άλλο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πάντες, για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση – στήριξη των καρκινοπαθών και των οικείων τους.
Οι πρώτοι που έσπευσαν ήδη να ευαισθητοποιηθούν και να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους, ήταν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων. Τα οποία επικοινωνούν με τους διευθυντές και τους προέδρους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων της Καβάλας. Απώτερος στόχος, να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παράσταση και τα νιάτα της πόλης για να λάβουν τα βαθύτερα μηνύματα του έργου. Την προσπάθεια του εφηβικού εργαστηρίου και του Δημήτρη Ντουμπουρίδη στηρίζουν με τον τρόπο τους η Ιερά Μητρόπολης Φιλίππων – Νεαπόλεως & Θάσου, καθώς και η Νομαρχία Καβάλας, που παραχώρησε την αίθουσα και παρείχε βοήθεια για το έντυπο υλικό της παραγωγής.

Χριστούγεννα, σε κάποιο νοσοκομείο παίδων. Ο 10χρονος και καρκινοπαθής Όσκαρ που προέρχεται από οικογένεια άθεων, εισακούει την προτροπή της εθελόντριας νοσοκόμας Ρόζ κι αποφασίζει να γράψει ένα γράμμα στο θεό. «Αγαπητέ θεέ, με λένε Όσκαρ, είμαι δέκα χρονών έχω βάλει φωτιά στη γάτα, στο σκύλο, στο σπίτι κι αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω…» Όλη του η ζωή, όπως αναφέρει και η Ελένη Σαραντίτη, κλεισμένη σε λίγα γράμματα. Όλη του η καρδούλα κλεισμένη σε ελάχιστες γραμμές. Γράμματα πυκνά, του καημού, που όμως διατηρούν την παιδική αυθορμησιά και πίστη. Το έργο δεν είναι διασκεδαστικό. Αντιθέτως περιέχει οδύνη και θλίψη. Απευθύνεται στα μεγαλύτερα παιδιά και στους ενήλικους. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που δε θα διστάσουν να δακρύσουν και να πονέσουν, συμπάσχοντας με τον πόνο του άλλου.
Συντελεστές της παράστασης του θεατρικού εργαστηρίου είναι:
Μετάφραση = Αχιλλέας Κυριακίδης
Διασκευή-Σκηνοθεσία = Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Σκηνικά - Κοστούμια = Αντιγόνη Τσαφή
Πρωτότυπη Μουσική = Κωνσταντίνος Τσαφής
Ήχος = Παύλος Ξανθόπουλος
Φώτα = Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης
Πρόγραμμα - Αφίσα = Κατερίνα Κελέσογλου
Ο θίασος των 15 μαθητών – ηθοποιών αποτελείται από τα μέλη:
Σοφία Ζοπόγλου, Δήμητρα - Γεωργία Ζηκούδη, Ελένη Παπαντωνίου, Διάνα Σεϊτανίδου, Στέλλα Παπαδοπούλου – Σγούρου, Αναστασία Λαμπρινού, Μελίνα Στεφανίδου, Κατερίνα Φλωρέντζη, Ευαγγελία Γεωργιάδου, Καλλιόπη Αναγνώστου, Κώστας Κωσταντινίδης, Μαρία - Χριστίνα Ζηκούδη, Ειρήνη Δινάκη, Φοίβος Τσελεκτσίδης, Δέσποινα Καψιτίδου.
Οι μουσικοί που ερμηνεύουν είναι ο Κωνσταντίνος Τσαφής στο Πιάνο, η Πέτρα Ελενίδου στο Βιολί και ο Παύλος Ξανθόπουλος στο Ακορντεόν.

09/04/09
Βούλα Θασίτου (εφ. ΠΡΩΙΝΗ)
09/04/2009
Σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12
 
a mediamax production